Taller Societat Espanyola d’Immunologia (SEI)

El passat divendres 1 de juny del 2018 van tenir lloc a Madrid les jornades dels tallers organitzades per la Societat Espanyola d’Immunologia (SEI). En aquesta edició el servei d’Immunologia de l’Hospital Germans Trias va assistir als tallers d’autoimmunitat, d’histocompatibilitat i d’immunoquímica.

logo SEI

920El taller d’histocompatibilitat el va moderar la Doctora Dolors Planelles del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana. Es va dividir en quatre parts:

  1. Valoració de la situació dels immunòlegs en les guàrdies de transplant en els hospitals espanyols on hi estiguin acreditades.
  2. Posada en comú dels resultats del taller KIR-haplo 2018: Casos prácticos sobre modelos de predicción de aloreactividad en trasplante haploidéntico.
  3. Per la realització del taller es va enviar el tipatge HLA d’una família amb els objectius següents:
    • Valorar els diferents models d’aloreactivitat per a cada donant potencial: mismatch lligant-lligant, mismatch receptor-lligant, mismatch KIR-KIR o model de l’haplotip KIR
    • Seleccionar el donant idoni, segons els criteris de cada centre
    • Elaborar l’informe corresponent a l’aloreactivitat, segons cada centre
  4. Comentar els nous al·lels descrits durant el 2017-2018

920En el taller d’autoimmunitat es van comparar els resultats de les mostres que s’havien enviat als participants. Es van desglossar els resultats per tècniques per així poder valorar quines tenien major correlació amb els resultats. Es va observar que la tècnica de Quimioluminiscència i de Bioplex, tenia major correlació amb l’Immunoblot que no pas l’ELISA amb el qual sortien resultats més elevats.

Arrel d’això es va proposar mesurar els nucleosomes en aquelles mostres que tinguéssin uns anticossos anti-DNA negatius, i un patró homogeni a títol alt a la Immnunofluorescència Indirecta.

A continuació el Dr. Àlvaro Prado de l’Hospital de Donostia, va proposar el que NO s’ha de fer en l’Autoimmunitat com per exemple NO utiltizar el crivellament d’anticossos anti-nuclears per descartar processos autoimmunitaris.

Finalment es va decidir el tema del taller d’autoimmunitat de l’any vinent: El síndrome antifosfolipídic.


920En el taller d’Immunoquímica es va parlar sobre el protocol d’estandarització del procés de detecció i caracterització de Crioglobulines.

Tot seguit es van presentar els resultats preliminars de l’estudi de Heavylite centralitzat a l‘Hospital de Sant Pau. Aquest estudi té per objectiu valorar la utilitat del marcador Heavylite en el diagnòstic del Mieloma Múltiple principalment amb component IgA monoclonal.

I per acabar es va proposar el tema per l’any vinent: Realitzar una guía per estandaritzar l’estudi del Complement.

 

 

 

 

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Assistència, Formació i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s