Hem publicat un nou article!

Searching for the Transcriptomic Signature of Immune Tolerance Induction—Biomarkers of Safety and Functionality for Tolerogenic Dendritic Cells and Regulatory Macrophages. Juan Navarro-Barriuso, María José Mansilla and Eva M. Martínez-Cáceres. Frontiers in Immunology, 2018, doi.org/10.3389/fimmu.2018.02062

En els últims anys, s’ha presenciat un gran avenç en el desenvolupament de teràpies cel·lulars inductores de tolerància per al tractament de malalties autoinmunitàries i de casos de rebuig de trasplantaments.

En concret, l’ús de cèl·lules dendrítiques tolerogèniquess (tolDC) i de macròfags reguladors (Mreg) ja s’està provant arreu del món en diferents assaigs clínics, amb l’objectiu de trobar un tractament que sigui capaç de bloquejar els processos patogènics que causen aquestes malalties, sense afectar a la immunitat protectora dels pacients. No obstant això, existeix una àmplia varietat de protocols per generar aquests productes cel·lulars in vitro, i les característiques de cadascun d’ells són, en general, bastant heterogènies.

Per això, trobar biomarcadors capaços de definir les propietats tolerogèniques de les tolDC i dels Mreg ha cobrat una gran rellevància, d’una banda per garantir la seguretat d’aquestes teràpies cel·lulars abans d’injectar-les als pacients i, d’altre, per poder comparar els resultats obtinguts entre diferents laboratoris.

En aquest article, hem realitzat una revisió exhaustiva de la literatura disponible, amb l’objectiu d’identificar si existeix un perfil genètic comú entre els diferents protocols per generar tolDC i Mreg, o dit d’una altra manera, si existeixen biomarcadors de tolerogenicitat per a tots ells. No obstant això, encara que hem estat capaços de trobar alguns punts en comú entre alguns dels principals tipus de productes cel·lulars, el perfil genètic de cada un d’ells, en general, varia considerablement en funció de l’abordatge que s’hagi utilitzat.

 

IMG_20181004_121500

De dreta a esquerra: Juan Navarro Barriuso, investigador predoctoral del grup de Neuroimmunologia IGTP; Dra. Eva Mª Martínez Cáceres, Cap de servei d’Immunologia HGT, Dra.Mª José Mansilla López, investigadora postdoctoral del grup de Neuroimmunologia IGTP.

 

Aquí us deixem l’enllaç de la publicació:

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fimmu.2018.02062/full

Aquesta entrada s'ha publicat en Recerca i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s